Pages

Sunday, 16 April 2017

not really into it recently

sebenarnya sudah pasrah dengan bab jodoh ni sebab bagi aku, kalau betullah kau mau aku, buat cara kau mau aku. as in, jumpa family aku terus. malas mau fikir benda-benda couple ni. sebab apa guna couple bertahun-tahun pastu end up nda jadi. mungkin ya kita di bagi masa tu untuk kenal manusia, juga mungkin mengenal cintaNya, kasih sayangNya. tapi once kau suda kena, kau jadi malas mau adakan hubungan dengan orang. and jumpa family aku tu bukan as in kau datang jumpa menghadap dorang bagitau ja kau mau aku, apalah tu begitu tu? macam orang lain nda boleh rembat terus tetiba. bukan apa tapi sebab aku malas mau bercinta, aku berpegang teguh dengan cinta lepas nikah. sebelum nikah ni................

tapi hairan dengan manusia yang kita bagitau kita ndamau pun ada semua tu, dia tetap insist yakin benda semua tu akan jadi. lagi-lagi bila dengan yakinnya dia cakap kau tu girlfriend dia. hold on a minute...like whaaat?! aku jadi malas mau respond. lepas tu bukan satu orang pernah cakap ni dengan aku, which really scares me. tapi wonder juga, aku ada lead on ka jantan ni sampai dia ingat begitu? biarpun tiada kata-kata official mengiakan benda ni. membuatkan aku untuk menjarakkan diri lagi dengan lelaki.

kadang mungkin ya aku pandai tercari-cari sebab sudah hari-hari contact, nda kau tercari-cari? mungkin aku punya salah juga kali cara aku cakap dengan dia membuatkan dia rasa aku ni boleh dikatakan "sah" dia punya. which is sebenarnya kepantangan aku kalau orang anggap aku ni dia "punya". sumpah annoyed gila. mana lagi aku ada bagitau dia supaya jangan give up. haih mina. ketuk kepala kau. so, mungkin the blame on me juga.

recently aku tetiba stop contact this one guy. sebab aku nda mau lead on? dia mungkin ingat aku marah dia tapi nda pun sebenarnya. aku just ndamau ada sesuatu yang mengikat? free ka apa. hahaha. mungkin mau hapuskan kali. tapi aku pun penat dengan lelaki. lagi-lagi kalau sudah meluah, apa lagi meluah dari message. bagi aku, bukan lelaki kalau mau luahkan semua tu dari message or facebook etc. mungkin aku oldschool tapi, yep, lebih prefer begitu.

honestly, kalau mau jadi kawan, silakan. tiada siapa yang halang. tapi kalau mau lebih dari tu, rasanya aku nda perlu tau kali? sebab kalau betul mau, macam aku bagitau awal-awal tadi, terus masuk meminang. hahaha. biarlah aku mengenali sesiapa pun kau lepas nikah. cehh hahaha.

ni jala, baik buruk biar macam manapun orang tu, doakan ja la yang terbaik untuk dia and untuk diri aku sendiri. kadang instinct sendiri tu kuat. jadi, aku lebihkan instinct aku kalau dalam benda begini. sebab hati manusia sering berbolak balik. daripada kita sakit lagi, bagus kita prevent. hahaha. sesungguhnya mendekatkan diri ke jalan Allah dan Rasul SAW lebih baik dari mendekatkan diri sesama manusia.

rasanya ni coretan panjang aku. taip di sini manatau mungkin ada yang berpendapat sama aku or mungkin ada pendapat lain, bolehla kongsi-kongsi. hahaha

No comments:

Post a Comment